Πρόγραμμα για τη στήριξη των Ρομά

Σε πιλοτικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τη στήριξη της εκπαίδευσης ομάδων Ρομά που διαμένουν στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε για την εφαρμογή του προγράμματος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, αναφέρθηκε στις κακές όπως τις χαρακτήρισε πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν όπως πρόσθεσε «στη μη ορθολογική

αξιοποίηση των πόρων που διατέθηκαν για τους Ρομά και στη μη επίτευξη των στόχων». Μάλιστα, όπως σημείωσε, «το πρόγραμμα αυτό περνάει μέσα από τον έλεγχο και τη διαχείριση των φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες. Πρώτον, στην εκπαίδευση των Ρομά ώστε να μειωθεί ο δείκτης μαθητικής διαρροής, δεύτερον, στη στήριξη της απασχόλησής τους μέσα από στοχευμένες ανά περιοχή δράσεις, τρίτον, στην ενίσχυση της υγειονομικής τους κάλυψης και, τέταρτον, στη βελτίωση των συνθηκών στέγασής τους. «Θέλουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στους Ρομά και στον υπόλοιπο πληθυσμό και το πρόγραμμα αυτό μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι στην πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των υποδομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα