Προεκλογική κόντρα

Στις τηλεοπτικές παρουσίες και συνεντεύξεις του Αντώνη Σαμαρά σε μέσα ενημέρωσης στρέφει την προσοχή το επιτελείο του. Παράλληλα, η ΝΔ εντείνει την κριτική της κατά του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της πληρωμής των ομολόγων

Με αφορμή το όσα υποστηρίζει η Κουμουνδούρου πως θα κάνει μόλις αναλάβει κυβέρνηση προκειμένου να πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«άσχετα και αδίστακτα».

Στη Ρόδο ο Αλέξης Τσίπρας. Θα μιλήσει στις 1.00, στο Ροδίνι. Χθες είχε διαδικτυακό διάλογο με πολίτες μέσω twitter. Έκανε λόγο για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, χωρίς αύξηση των φορολογικών συντελεστών, χαρακτήρισε σημαντικότερη προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς ενώ δεσμεύτηκε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει». Ωστόσο παρότι το hastag #asktsipras έφτασε να είναι τρίτο παγκοσμίως, μια μεγάλη μερίδα των 32 χιλιάδων χρηστών τρόλαρε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δυσαρέσκεια εξέφρασαν άλλοι χρήστες για τις απαντήσεις του αναφορικά με το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας όπου μίλησε για εξορθολογισμό των σχέσεών τους και για τις αποστάσεις που πήρε στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις κάλπες, την προσεχή εβδομάδα, αναμένεται να βρεθεί ο επικεφαλής του ισπανικού Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας ως απάντηση στην επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που εξέφρασε τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά.

«Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τελεία», είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 984 ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Πρόσθεσε ότι θα επανέλθει ο πρότερος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας με κάποιες τροποποιήσεις, ενώ θα φορολογηθούν οι συναλλαγές στα ακίνητα. Το μόνο που μένει όπως είπε είναι να καθοριστεί το όριο για το ποια θα θεωρείται μεγάλη ακίνητη περιουσία.

«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για Πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά. Πώς είναι δυνατόν να προτείνεις έναν για Πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;», διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο Ηράκλειο σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου θα απευθύνει ομιλία. Την Δράμα θα επισκεφτεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Δημόσια συζήτηση με τους κατοίκους του Πειραιά θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης, στις 20.00, στο χώρο Πολιτισμού «1911».

Τα Ανώγεια της Κρήτης αναδεικνύονται σε χωριό των πολιτευτών καθώς στη μάχη της 25ης Ιανουαρίου ρίχνονται συνολικά εννιά υποψήφιοι με καταγωγή από τα Ανώγεια σε ψηφοδέλτια έξι κομμάτων σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι και την Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα