Προεκλογικές αντιπαραθέσεις στην κυβέρνηση

Διπλή ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση με φόντο εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα αλλά και αιφνιδιαστικές κινήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ο πρωθυπουργός, μετά από σύσκεψη στην οποία δεν κλήθηκε το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε την αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου για τη στέγαση αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, με χρήματα από το πλεόνασμα αλλά και από την ιδιωτική πρωτοβουλία.Η εξαγγελία Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του

ΠΑΣΟΚ με υψηλόβαθμα στελέχη του να κατηγορούν το Μέγαρο Μάξιμου ότι χειρίστηκε ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα με αδιανόητο παλαιοκομματισμό και λογική Μαυρογιαλούρου που επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ και προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης.

Δεύτερο μέτωπο η ξαφνική προκήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ ότι στις 5 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι «απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων. Σε ανακοίνωση της, η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για ακατανόητη και εσπευσμένη απόφαση, στην οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σύσσωμη η Βουλή, αλλά και οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στις 2 το μεσημέρι παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σε πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ παρουσία όλων των υποψηφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα