Στα άκρα η κόντρα

Νέες προειδοποιήσεις Γεωργιάδη προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τις οποίες έχουν παρατείνει έως τις 9 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι άλλα μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το δικαίωμα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη», τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει να εξαιρεθεί από απολύσεις και διαθεσιμότητα. Για την διακοπή από σήμερα των συμβάσεων

γιατρών που απεργούν και δέχονται στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρείο τους ασθενείς επί πληρωμή από τον Οργανισμό, είπε ότι τα ραντεβού θα τα μοιράσει στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς.

«Το plan b του υπουργείου για ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ είναι να φύγουν οι μισοί γιατροί προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία με την τρόικα. Εμείς απαντάμε με plan c που είναι η συνέχιση του αγώνα ακόμα και να πάει ο υπουργός σπίτι του», δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο πρόεδρος του συλλόγου γιατρών ΕΟΠΥΥ Αθήνας, Παναγιώτης Ψυχάρης.

Αργότερα στη βουλή ο υπουργός δήλωσε ανοικτός σε διάλογο με όλα τα κόμματα αλλά και με τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΠΥ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και πως κάποιοι θα ξεβολευτούν.

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για βάρβαρες περικοπές των δαπανών υγείας, εκτίμησε ότι θα πολλαπλασιαστεί το φακελάκι και ζήτησε επιστροφή στο καθεστώς της δωρεάν παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Για παραπλάνηση της κοινής γνώμης μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θανάσης Αποστολόπουλος καθώς ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν έχει υπαλληλική εξάρτηση στο ιδιωτικό του γραφείο. Σήμερα, η επίσκεψη στοιχίζει 10 ευρώ και καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ κι εφόσον διακοπεί η σύμβαση, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι την απογευματινή επίσκεψη στο ιατρείο.

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας επεκτείνονται στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ που σήμερα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 3μμ, ενώ σε αυτά της περιφέρειας πραγματοποιείται 24ωρη απεργία. Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 και για τους δασκάλους, σε ένδειξη στήριξης στις κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα