«Προ των θυρών η ανάκαμψη»

«Ηανάκαμψη είναι προ των θυρών, οι επόμενοιμήνες είναι οι πιο κρίσιμοι και πολιτικάοι πιο ευαίσθητοι», τόνισε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση. Ο πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριοπου πραγματοποιεί στην Αθήνα η"International Herald Tribune", σε συνεργασία μετην «Καθημερινή», με τον τίτλο «Δημοκρατίαυπό Πίεση». Παράλληλα,ο κ. Σαμαράς

επεσήμανε την ανάγκη ναεκτροχιαστεί ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές. Εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά ηδημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.

Απομόνωσητων άκρων και συνεργασίες με δυνάμειςπου πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις,ζήτησε από το βήμα του ίδιου συνεδρίου,ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το βράδυ, ο πρωθυπουργός απηύθυνεχαιρετισμό σε εκδήλωση στο μουσείο τηςΑκρόπολης για τη βράβευση Ελλήνων τηςδιασποράς που διακρίθηκαν σε διάφορουςτομείς του πολιτισμού και της επιστήμης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε στους διακεκριμένους Έλληνες, ότι «προβάλλουν διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας που εμπνέει σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο», στην τελετή απονομής των βραβείων IFG 2013, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πρόσκληση στον Πούτιν να επισκεφτεί την Ελλάδα

Ισχυροποίησητων ελληνορωσικών δεσμών σε όλα ταεπίπεδα το γραπτό μήνυμα του πρωθυπουργούστο τρίτο Ελληνο-Ρωσικό ΚοινωνικόΦόρουμ, που διεξάγεται στο Ζάππειο.

"Πρέπεινα δώσουμε νέα ώθηση στο εμπόριο, στοντουρισμό και την επιχειρηματικότητα"τόνισε η πρόεδρος του Συμβουλίου τηςΟμοσπονδιακής Συνέλευσης της ΡωσίαςΒαλεντίνα Μαντβιένκο, η οποία κατά τησυνάντηση της με τον πρωθυπουργό εξέφρασετο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον ρωσικώνεταιρειών, μεταξύ άλλων και για τον ΟΣΕ.

Εντω μεταξύ, την πολιτική στήριξη τωνεταίρων, ενόψει των νέων διαπραγματεύσεωνμε την τρόικα θα ζητήσει αύριο οπρωθυπουργός στις συναντήσεις του μεΜπαρόζο, Σούλτς και Ρομπάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα