«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη»

Μήνυμα προς την Αθήνα να μην εφησυχάζει έστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από τη συνάντηση που είχε στο Λουξεμβούργο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων απομένει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ενώ καινούργιες μεταρρυθμίσεις πρέπει επιπλέον να σχεδιαστούν,
όπως είναι οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας.

Όπως σημείωσε, είναι «στο συμφέρον της Ελλάδας να εφαρμόσει το συντομότερο τα συμφωνημένα έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και για την ελάφρυνση του χρέους». «Όμως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται να έχει προηγηθεί πολλή δουλειά», κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Χαμηλούς τόνους κράτησε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι είναι νωρίς για να μιλήσουμε για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα και ότι η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις έως τις 15 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, είχε δηλώσει πως «η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της».

Keywords
Τυχαία Θέματα