«Πρέπει να επιδείξουμε θεσμική σταθερότητα»

«Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει θεσμική σταθερότητα, μέσα στις δυσκολίες που πρέπει να περάσουμε και θα τις περάσουμε. Έχουμε απέναντι μας μια έλλειψη σοβαρότητας από την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά συνέχεια εκλογές», τόνισε ανώτατη κυβερνητική πηγή σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο Ευ. Βενιζέλος

έκανε λόγο για δύο θεσμικές κινήσεις που θα διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθούν το Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια.

«Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση εμφανίζει «σημάδια κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγής. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μία απονο-μιμοποιημένη Βουλή», ήταν το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την γνωστοποίηση της απόφασης των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
«Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει το κουράγιο να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μνημονιακό καθεστώς που έχει συμφωνήσει με την κυρία Μέρκελ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει το αίτημα του για άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Την καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 ναι σε όλα βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις. Η "φυγή προς τα εμπρός" που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα