Πραξικόπημα σε εξέλιξη

Κρίσιμεςστιγμές και πάλι στην Αίγυπτο όπουβρίσκεται σε εξέλιξη «στρατιωτικόπραξικόπημα» -σύμφωνα με σύμβουλο τουισλαμιστή προέδρου Μόρσι αρμόδιου γιαθέματα εθνικής ασφαλείας. Το μήνυμα του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι προς όλους τους Αιγύπτιους πολίτες είναι να αντισταθούν στο εξελισσόμενο στρατιωτικό πραξικόπημα ειρηνικά και να «μην χρησιμοποιήσουν βία», όπως δήλωσε πριν από λίγο ένας στενός του συνεργάτης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος συνεχίζει να εργάζεται μέσα σε ένα στρατόπεδο της επίλεκτης

Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, αλλά είναι ασαφές εάν του επιτρέπεται να αποχωρήσει από το χώρο αυτό, πρόσθεσε ο συνεργάτης αυτός του Μόρσι, ο Ισάμ ελ Χάνταντ.

«Σήμερα,σε αυτή την εποχή, κανένα στρατιωτικό πραξικόπημα δεν μπορεί να επιτύχει απέναντι σε μια μεγάλη λαϊκή δύναμη χωρίς εκτεταμένη αιματοχυσία», δήλωσε ο Ελ Χάνταντ, σύμβουλος του προέδρου για θέματα εθνικής ασφαλείας.

Πηγήτων υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τόσοστον Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχητης ισλαμιστικής παράταξης απαγορεύτηκενα εγκαταλείψουν τη χώρα. Μέχρι στιγμήςπάντως δεν υπάρχει ανακοίνωση τουστρατού.

Τηνίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου -όπως μεταδίδειτο Ρόιτερς- έχουν συγκεντρωθεί στηνπλατεία Ταχρίρ, καλώντας τον πρόεδροΜόρσι να εγκαταλείψει την εξουσία.Νωρίτερα ωστόσο ο ισλαμιστής πρόεδρος, σε ανακοίνωση του αρνήθηκε να παραιτηθείκαι ζήτησε το σχηματισμό «κυβέρνησηςεθνικής συναίνεσης.

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα