«Πράσινο φως» για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ευνοϊκές αλλαγές στους όρους συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων στην Ελλάδα, ενέκρινε με ισχυρή πλειοψηφία (586 ψήφους υπέρ, 87 κατά, 21 αποχές) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η πρόταση, αφορά στη χρηματοδότηση από τα Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, Συνοχής, Θαλάσσης και Αλιείας, για την περίοδο 2014-2020. Κατόπιν αυτού αναμένονται συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με κύριο στόχο την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας για τη στήριξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Το χρηματικό ποσό

αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ για τη χώρα μας, συνολικού ύψους 35 δισ. ευρώ έως το 2020.

Βάσει των έκτακτων μέτρων που προτείνονται, η Ελλάδα απαλλάσσεται από την υποχρέωση εθνικής συγχρηματοδότησης. Παράλληλα, αυξάνεται κατά 3,5% το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης.

«Πρόκειται για ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και τώρα επαφίεται στους Έλληνες εταίρους μας να διασφαλίσουν την ταχεία και διαρκή επιστροφή στην ανάπτυξη»,δήλωσε η επίτροπος η επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου,μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα