Πολυμέτωπη διαπραγμάτευση

Πολυμέτωπη η σημερινή διαπραγμάτευση κυβέρνησης - τρόικας, με το χρόνο να πιέζει ως το Γιουρογκρούπ της Δευτέρας. Σε εξέλιξη η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα για εργασιακά και ασφαλιστικό. Παραμένει η διαφωνία για το ύψος των ομαδικών απολύσεων, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε λίγο,

ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας, προκειμένου οι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης να προετοιμαστούν για την απογευματινή συνάντησή τους με την τρόικα, που εντείνει τις πιέσεις για εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, όσον αφορά τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος, την τιμή των βιβλίων και τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων.

Στην τελευταία πρόταση όπως και στο ενδεχόμενο παραχώρησης σε μη φαρμακοποιούς δικαιώματος να ανοίγουν φαρμακεία, αντιδρούν οι φαρμακοποιοί προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα