Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκονται οι μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος, που φτάνει σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους -50 βαθμού Κελσίου, μετακινείται προς τα ανατολικά. Εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα, ενώ χιόνι και πάγος έχει καλύψει και τους δρόμους από τη Ντακότα μέχρι το Μιζούρι. Προβλήματα και στις συγκοινωνίες.

Περισσότερες από 7.300 πτήσεις καθυστέρησαν και 3.514 ακυρώθηκαν χθες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η έκθεση ακόμα και για μόλις 5 λεπτά σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών. Και εναι χαρακτηριστική η σκηνή που περιγράφει ο ανταποκριτής του BBC.

«Είναι τόσο το κρύο που όταν πετάξουμε αυτό το ποτήρι με το βραστό νερό στον αέρα, το νερό κοκκαλώνει αμέσως», μεταδίδει από το Σικάγο ο Τζίο Μπενίτες.

Την ίδια ώρα, δεκάδες προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμύρας σε παράκτιες περιοχές παραμένουν σε ισχύ στη Βρετανία καθώς το κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται να συνεχιστεί. Δρόμοι σε διάφορα σημεία της χώρας έχουν αποκλειστεί από τα νερά ενώ οι μετεωρολόγοι περιμένουν χιόνι και παγετό.

Keywords
Τυχαία Θέματα