«Πόλεμο» κατά φοροδιαφυγής κήρυξε ο Μόντι

Σε «εμπόλεμη κατάσταση» κατά της φοροδιαφυγής βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση, υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι νικητής από αυτό τον πόλεμο θα εξέλθει το ιταλικό Δημόσιο. O Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε εκ νέου υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, ενώ χαρακτήρισε «έξυπνη» τη συγκεκριμένη ιδέα σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Tempi».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (την άνοιξη του

2013 ή νωρίτερα), ο Μ. Μόντι δεν δίστασε να τονίσει: «Αρνούμαι να σκεφτώ ότι μια μεγάλη δημοκρατική χώρα σαν την Ιταλία δεν είναι σε θέση, με ελεύθερες εκλογές, να αναδείξει μια αποτελεσματική πλειοψηφία, και εμμέσως έναν ηγέτη ικανό να την οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Όσο για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ο Μόντι έχει κάθε λόγο να κηρύξει πόλεμο τόσο κατά αυτής όσο και κατά της παραοικονομίας στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η παραοικονομία στην Ιταλία υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση φτάνει τα 340 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 21% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ, με την Ελλάδα στη δεύτερη θέση (20,8% του ΑΕΠ) και τη Ρουμανία στην τρίτη (19,1%). Σημειώνεται ότι τα παραπάνω σχετικά στοιχεία παρουσίασε χθες η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών, βάσει έρευνας της εταιρίας Krls Network of Business Ethics.

Πηγή: express.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα