Πολεμικό κλίμα

Ένα βήμα πριν από τον πόλεμο φαίνεται πως βρίσκεται η Κορεατική Χερσόνησος. Η Νότια Κορέα αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού επιτήρησης, εν μέσω ενδείξεων ότι η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.

Την ίδια ώρα, ως άκρως ανησυχητικό κρίνεται και το γεγονός ότι η Κίνα έκλεισε για τους τουρίστες το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ προς τη Βόρεια Κορέα.


Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίζεται και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ένα μικρό επεισόδιο, που μπορεί να προκληθεί από λάθος υπολογισμούς ή λάθος εκτίμησης της κατάστασης, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο».

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής της περιοχής του Ειρηνικού, Σάμιουελ Λοκλίαρ, έδειχνε αβέβαιος για το πώς χειρίζεται την κατάσταση ο νεαρός βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο παππούς του κι ο πατέρας του, όταν δημιουργούσαν τις γνωστές παρόμοιες κρίσεις, ήξεραν και το πώς θα απεμπλακούν από αυτές. Όσον αφορά τον τωρινό ηγέτη, δεν μου είναι σαφές το εάν έχει σκεφτεί καν το πώς θα μπορέσει να βγει απ' αυτήν την κρίση», δήλωσε ο Λοκλίαρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα