Σαμαράς: «Πλήρης προστασία»

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ' αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως» , δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η συνάντηση έγινε παρουσία των υπ. Οικονομικών και Ανάπτυξης. Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος,

προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω απ αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.

Όπως τόνισε ο κύριος Σαμαράς, η Κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές, και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.

«Ας μην τολμήσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα “ τόνισε – από την Κερκυρα- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στην πραγματικότητα, αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν τη σταδιακή τους απελευθέρωση» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι με τυφλή εμμονή υλοποιούν την εγκληματική πολιτική που οδηγεί τα νοικοκυριά στην αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων.

«Στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτελεί υποχρεωτική επιλογή της Πολιτείας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαιρεθούν από την άρση των πλειστηριασμών μόνο οι επιτήδειοι, δηλαδή όσοι έχουν καταθέσεις και δεν πληρώνουν, εάν δεν συνοδεύεται από πολύ αυστηρά κριτήρια, εγκυμονεί τον κίνδυνο να συμπαρασύρει στρώματα της κοινωνίας που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν».

«Με τις διαβεβαιώσεις τους, οι κυρίοι Σαμαράς - Βενιζέλος, ριχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια οικογενειών» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα