Πιθανή νέα συνάντηση την Τετάρτη

«Σκληρή» και σε υψηλούς τόνους περιγράφουν αρμόδια στελέχη τη -διπλή- διαπραγμάτευση επτά ωρών του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ορίστηκε νέα συνάντηση την Τετάρτη στις 12.00. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στη συνάντηση της Τρίτης, οι δανειστές απέρριψαν την απόδοση στα πιο πολλά από τα ελληνικά μέτρα για το 2014, με επίκεντρο το ασφαλιστικό, επαναφέροντας στο τραπέζι ακόμη και το τσεκούρι στα λεγόμενα «ευγενή»

ταμεία (πχ ΔΕΚΟ τραπεζών).

Η τρόικα όμως άνοιξε και νέα μέτωπα: διεύρυνε στα 400 εκατ. το πρόσθετο κενό του 2014 από τον φόρο ακινήτων και είπε «όχι» σε περικοπή του ΠΔΕ κατά 200- 250 εκατ. ευρώ. Επέμεινε από τώρα σε μέτρα για το 2015 και - κυρίως - κράτησε πολύ σκληρή στάση στα «διαρθρωτικά», με αιχμή αποκρατικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις και τους πλειστηριασμούς.

Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά στις συνεχείς διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν τουλάχιστο έως την Πέμπτη. Τότε (προς το παρόν) οι δανειστές φέρεται να έχουν προαναγγείλει στο οικονομικό επιτελείο την αναχώρησή τους με άγνωστο το χρόνο επιστροφής.

Από ελληνικής πλευράς έχει σημάνει "συναγερμός". Εκφράζονται αιχμές για χρονοκαθυστέρηση δανειστών και επιχειρείται συμφωνία έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάθεση την Πέμπτη ενός Προϋπολογισμού επί χάρτου.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα