Πιέζει για την φοροδιαφυγή η Τρόικα

Ρυθμίσεις μέσω των οποίων επιχειρείται η προσαρμογή στις συστάσεις της τρόικας για αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης και τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών ελέγχων προβλέπει νμσχ του υπουργείου Οικονομικών για την κεφαλαιαγορά, δύο 24ωρα πριν από την έλευση των επικεφαλής του κλιμακίου. Oι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τα μειωμένα έσοδα και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.

Εν

τω μεταξύ, το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ οριστικοποιήθηκε για την Πέμπτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντωνης Σαμαράς, αναμένεται να θέσει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23 σε 13 % αλλά και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα.


Κεντρικό θέμα στη συζήτηση, σύμφωνα με τα 'ΝΕΑ', θα είναι επίσης και το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο θα υποδεχτεί το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα