Πέτυχε άνοδο στο τέλος η Wall Street

Με τη βοήθεια της Apple και άλλων μετοχών του τεχνολογικού κλάδου οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν από τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, αφήνοντας πίσω δύο συνεχείς ημέρες απωλειών.

Οι traders σχολίασαν πως παρότι δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για τη "μεταστροφή" της αγοράς, η Wall έλαβε ώθηση από την άνοδο της Apple κατά 3,1% και τις νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η πλειοψηφία των Σκοτσέζων

τάσσεται υπέρ της ένωσης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 54,84 μονάδες (0,32%) κλείνοντας στις 17.068,71 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 34,24 μονάδων (0,75%) και έκλεισε στις 4.586,52 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,25 μονάδων (0,36%) κλείνοντας στις 1.995,69 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η μετοχή των McDonalds κλείνοντας στα 93,00 δολάρια με άνοδο 1,91 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,10%. Ακολούθησαν η Goldman Sachs με κέρδη 1,36% και κλείσιμο στα 179,81 δολάρια και η Visa Inc, η οποία έκλεισε στα 216,88 δολάρια με άνοδο 1,21%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Caterpillar (-1,33%), η UnitedHealth Group Incorporated (-1,06%) και η Chevron Corporation (-0,72%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος και κοντά στα χαμηλά ημέρας, με τον S&P 500 να χάνει τις 2.000 μονάδες καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε κατά 3,07% στα 101 δολάρια στον απόηχο της παρουσίασης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus καθώς του πολυαναμενόμενου "έξυπνου" ρολογιού Apple Watch και της νέας υπηρεσίας πληρωμών Apple Pay. Στις πρώτες αντιδράσεις, οι αναλυτές της Pacific Crest υποβάθμισαν τη μετοχή της Apple σε "sector perform" από "outperform" προηγουμένως, επικαλούμενοι την έλλειψη νέων καταλυτών για τα κέρδη. Αντίθετα η Goldman Sachs δηλώνει εντυπωσιασμένη από τα νέα προϊόντα της Apple και προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της εταιρείας και σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή του Twitter, κατά 4,54%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τη μετοχή σε "buy", από "neutral".

Την προσοχή τράβηξε και η μετοχή της Microsoft μετά και το δημοσίευμα της The Wall Street Journal που θέλει τον τεχνολογικό όμιλο να ετοιμάζεται να δώσει περίπου 2 δισ. δολάρια για να αγοράσει την κατασκευάστρια του δημοφιλούς παιχνιδιού «Minecraft». Η μετοχή έκλεισε με ήπια κέρδη 0,17%.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις η Dollar General (+0,43%) αποφάσισε να υποβάλει την πρόταση της για την εξαγορά της Family Dollar Stores Inc. έναντι 9,1 δισ. δολ. απευθείας στους μετόχους της ανταγωνίστριάς της. Η κίνηση έρχεται μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς από το διοικητικό συμβούλιο της Family Dollar.

Keywords
Τυχαία Θέματα