Πέθανε η Λίλυ Πούλιτζερ

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η σχεδιάστρια μόδας Λίλυ Πούλιτζερ, η οποία έμεινε στην ιστορία για τις πολύχρωμες δημιουργίες της και τα φλόραλ φορέματα.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από τη σελίδα του οίκου της στο Facebook, στο οποίο αναφερόταν πως η σχεδιάστρια «έφυγε ήρεμα στο σπίτι της, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας κοντά της την οικογένεια και τους αγαπημένους της. Υπήρξε μια πραγματική πηγή έμπνευσης για εμάς και θα μας λείψει πολύ. Υπήρξε αυθεντική και έφερε κοντά διαφορετικές

γενιές μέσα από το λαμπερό, χαρούμενο σημάδι που άφησε στον κόσμο».

Είχε παντρευτεί τον Πίτερ, εγγονό του μεγιστάνα Τζόζεφ Πούλιτζερ.

Στον επιχειρηματικό κόσμο εμφανίστηκε όταν άρχισε την παραγωγή χυμού εσπεριδοειδών σε εκτάσεις που καλλιεργούσε η οικογένειά της.

Σχεδίαζε όμως και ρούχα για τον εαυτό της, κυρίως όσα ταίριαζαν με τους λεκέδες που άφηνε ο χυμός. Οι φιλοφρονήσεις ήταν πολλές κι έτσι ξεκίνησε την πρώτη συλλογή της το 1959, με λιγοστά φορέματα τα οποία πωλούσε από το περίπτερο που διέθετε για τους χυμούς.

Όμως, τα φορέματά της έγιναν διάσημα κι έτσι η ίδια πέρασε στον τομέα της μόδας.

Οι συλλογές της εκτοξεύθηκαν στα ύψη όταν η Τζάκι Κέννεντι, συμμαθήτρια του Πούλιτζερ φωτογραφήθηκε φορώντας ένα από τα φορέματα της Λίλυ, ενώ ήταν σε διακοπές.

«Η Τζάκι φόρεσε ένα από τα φορέματά μου, που ήταν κατασκευασμένο από ύφασμα για κουρτίνες κουζίνας, και ο κόσμος ξετρελάθηκε. Όλοι τα λάτρεψαν κι έτσι πέρασε στον κόσμο της μόδας», είχε πει η Πούλιτζερ.
Αργότερα χώρισε με τον Πίτερ Πούλιτζερ και παντρεύτηκε τον Κουβανό δικηγόρο Ενρίκε Ρουσώ.

Με τα χρόνια, η φίρμα της επεκτάθηκε και στο χώρο των μαγιό, των παιδικών ενδυμάτων, των ειδών σπιτιού και σε μια περιορισμένη επιλογή ανδρικών.
Στη δεκαετία του '80 η φίρμα έκλεισε, παρά το γεγονός ότι, οι πωλήσεις της απόφεραν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο για να αναβιώσει το 1993 όταν πωλήθηκε και η δημιουργός αποσύρθηκε, αρκούμενη στο ρόλο της συμβούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα