Περιθώριο δύο εβδομάδων

Για δύο εβδομάδες επαρκεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας με την πίεση για επίτευξη συμφωνίας Αθήνας-εταίρων να εντείνεται.

Σήμερα αρχίζουν και πάλι οι επαφές του Brussels Group με τους εταίρους να καλούν την Αθήνα να καταθέσει κατάλογο εναλλακτικών μέτρων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, διαμηνύοντας ότι εκταμιεύσεις χρημάτων θα υπάρξουν όταν θα ψηφιστούν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν. «Αναμενόμενη

η απόφαση του Eurogroup»λέει το Μαξίμου. Στις 2 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις.

Την ίδια ώρα, με σειρά δηλώσεων Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποβάθμισαν τη σημασία ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Δεν είναι καθόλου κακό να γίνει δημοψήφισμα ακόμα και αν η συμφωνία είναι καλή», τόνισε ωστόσο στην τρόικα του Αθήνα 984 ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Η πιθανότητα ενός Graccident διαμορφώνεται τώρα περί το 50%», γράφει σήμερα σε άρθρο του στο Bloomberg o γνωστός οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής El Pais, το ΔΝΤ έχει εκφράσει προς το Eurogroup την επιθυμία να μη μετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Kι αυτό, σημειώνει η εφημερίδα, σχετίζεται με τη απροθυμία της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει στη συγκράτηση των δαπανών και στην αντιμετώπιση του ελλείμματος της Ελλάδας, αλλά και στις «προκλήσεις» στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική πλευρά, όπως η επανεισδοχή απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό», γράφει το πρακτορείο Reuters. «H Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με οξεία κρίση ρευστότητας» τονίζει το Associated Press.

Keywords
Τυχαία Θέματα