Περίπου 50.000 Σουδανοί διέφυγαν στο Τσαντ

Περίπου 50.000 Σουδανοί διέφυγαν στο νοτιοανατολικό Τσαντ την περασμένη εβδομάδα έπειτα από νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε φυλές στην περιοχή του Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Τσαντ και του ΟΗΕ.

Ηεκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Μελίσα Φλέμινγκ, δήλωσε ότι οι μάχες επεκτάθηκαν, καθώς η κάθε πλευρά δέχθηκε ενισχύσεις από συμμαχικές φυλές, και έγιναν πιο σφοδρές,

με ολόκληρα χωριά να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Συνολικά 74.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Τσαντ τους τελευταίους δύο μήνες, σημείωσε η ίδια.

"Άνθρωποιφτάνουν τραυματισμένοι και μας λένε ότι τα σπίτια τους καταστράφηκαν, ότι τα χωριά τους κάηκαν και ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν", πρόσθεσε ηίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιένη.

Σύμφωναμε αξιωματούχο της περιοχής Σίλα, στο νοτιοανατολικό Τσαντ, όπου έχουν καταφύγει οι πρόσφυγες, περίπου 52 τραυματισμένοι έχουν καταφύγει εκεί από χθες.

"Η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς η ζώνη αυτή δεν διαθέτει επαρκή ιατρική υποδομή", πρόσθεσε ο Μούσα Χαρούν Τίργκο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Συγκρούσεις μαίνονται στην περιοχή του δυτικού Νταρφούρ του Σουδάν από το 2003, όταν αντάρτες που δεν είναι Άραβες πήραν τα όπλα κατά της υπό τους Άραβες κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για την πολιτική και την οικονομική περιθωριοποίησητης περιοχής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα