Περικοπές και δυσκολία πληρωμών

Την ανησυχία τους εκφράζουν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για την αδυναμία δανειοληπτών- επιχειρήσεων και νοικοκυριών- να εξυπηρετούν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους. Όπως εκτιμούν, η κατάσταση θα χειροτερέψει το προσεχές διάστημα λόγω των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, της μείωσης των εισοδημάτων και φυσικά της αύξησης της ανεργίας.  Το οικονομικό επιτελείο φέρεται να επεξεργάζεται ρυθμίσεις που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων έως και 99 χρόνια, και τη δυνατότητα ενοικίασης
των υπό κατάσχεση κατοικιών.

Εν τω μεταξύ, περικοπές φωτιά προτείνει με έκθεσή του το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Μεταξύ των άλλων προτείνονται: Ψαλίδι στις συντάξεις από τα 600 ευρώ, μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, κατάργηση δώρων, επιβολή πλαφόν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και δραστική μείωση στο εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Στην εξειδίκευση των μέτρων του νέου πακέτου περικοπών της περιόδου 2013-2014, προχωρούν από τη Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις το πακέτο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς πρέπει να ενσωματώσει και το έλλειμμα 2,8 δις ευρώ του φετινού προϋπολογισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα