Καθοριστικής σημασίας η συνεδρίαση του Eurogroup

Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της σκληρής και λεπτής διαπραγμάτευσης για να περάσουμε στη νέα φάση μετά το μνημόνιο, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος

μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, απέδωσε σε παρεξήγηση τις πληροφορίες ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρεται να αναφέρθηκε σε πιθανή παράταση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του υπουργού οικονομικών με τον κ. Νταισελμπλουμ στη διάρκεια της οποίας ξεκαθαρίστηκε, όπως τόνισε και ο κ. Χαρδούβελης οτι ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του υπουργού οικονομικών με τον κ. Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια της οποίας ξεκαθαρίσθηκε, όπως τόνισε και ο κ. Χαρδούβελης, ότι «ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η τρόικα θα επιστρέψει στη χώρα μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να κλείσει πριν από το Γιούρογκρουπ της 8ης Δεκεμβρίου.

Υποστήριξε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει διάθεση συναίνεσης από πλευράς αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείς για το εάν συντρέχουν λόγοι σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος ή κάποια απόφαση για εθνικό θέμα που καλούμαστε να λάβουμε», επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει ενημέρωση στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και ο ίδιος και το υπουργείο Εξωτερικών είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών.

Την ερχόμενη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα των επισκέψεων του με τον πρωθυπουργό, στην Κύπρο και το Κάιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα