Παρελάσεις αγανάκτησης

Συνθήματακατά της κυβέρνησης και των πολιτικώνπου παρέστησαν στις φετινές παρελάσειςσημάδεψαν την κορύφωση του εορτασμούτην επετείου του ΟΧΙ σε διάφορες πόλειςτης χώρας. Αποκορύφωμα η, για πρώτη φορά στα χρονικά, ματαίωση της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με σιδερένια κιγκλιδώματα στις εξόδους του Μετρό, στο

Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση, η οποία βρέθηκε σε κλοιό διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά της υπουργού Παιδείας. 

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη λύπη του γι αυτά πουσυμβαίνουν εξέφρασε ο πρόεδρος τηςΔημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Είναιντροπή να με αποκαλούν προδότη, ενώπολέμησα από τα 15 μου για την πατρίδα»,είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Οργισμένος γι αυτήντην εξέλιξη εμφανίστηκε επίσης ο υπουργόςΕθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίοςεπίσης αποχώρησε.

Στη συνέχεια οισυγκεντρωμένοι -μεταξύ άλλων είναι μέλητου κινήματος "Δεν πληρώνω", οπαδοίτου Ηρακλή, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα«Βοήθεια στο σπίτι» και πρωτοβάθμιασωματεία- άφησαν να παρελάσουν τμήματατης πυροσβεστικής, διασώστες του ΕΚΑΒκαι σχολικοί τροχονόμοι.

«Είναι πρωτοφανές αυτόπου συμβαίνει. Είμαστε μάρτυρες ενόςπρωτοφανούς γεγονότος. Είναι δικτατορίατης μειοψηφίας», δήλωσε ο ΔήμαρχοςΘεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ξέρουμε όλοι ποιοιείναι εκείνοι που αμαυρώνουν χρόνιατώρα τον αγώνα όλων των Ελλήνων», δήλωσεο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης,Γιώργος Τζιτζικώστας, διευκρινίζονταςότι μιλάει για «αριστερές δυνάμεις».

Πάντως, η πολιτικήπαρέλαση στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου,συνεχίστηκε με πεζοπόρα τμήματαΜακεδονομάχων και άλλων σωματείων πουχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με αποδοκιμασίεςτμήματος των μαθητών χαρακτηρίστηκε ησημερινή μαθητική παρέλαση για τονεορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου,στο Σύνταγμα. Μαθητές του 38ου Λυκείουπου φορούσαν μαύρα μαντήλια, δεν γύρισαντο κεφάλι τους στους επίσημους.

Με μαύρες κορδέλες σταμουσικά όργανα παρήλασε η μπάντα τουΔήμου Αθηναίων, ενώ δεν παιάνιζε εμβατήριαπερνώντας μπροστά από τους επίσημους.Πριν την παρέλαση ο Δήμαρχος Αθηναίωνεπικοινώνησε με τον εκπρόσωπό τους,λέγοντας πως αν το πράξουν θα τουςπαραπέμψει στο πειθαρχικό με το ερώτηματης απόλυσης.

Με το κλείσιμο τηςπαρέλασης, από το σώμα των Οδηγών καιτων Προσκόπων αποχώρησαν άμεσα από τοχώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.

Η παρέλαση έγινε κάτωαπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρέςαστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

«Θέλω από την ψυχή μουνα ευχαριστήσω όλους εκείνους τουςεκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκεςκρίσης, συνθήκες δύσκολες, προσωπικέςκαι αντικειμενικές, δίνουν μια μάχη γιατην εκπαίδευση των παιδιών και τηδημιουργία σωστών πολιτών. Θέλω να τουςευχαριστήσω, το Έθνος τους ευγνωμονεί»δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου μετά το πέραςτης μαθητικής παρέλασης, χωρίς νααναφερθεί στα επεισόδια.

Τα επεισόδια καταδίκασεο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τρα

Keywords
Τυχαία Θέματα