Παράταση ενημερότητας για ΕΑΣ

Τη θετική ψήφο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξασφάλισε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που συζητείται σήμερα στη Βουλή και η οποία προβλέπει την παράταση ως τις 31 Ιανουαρίου του 2014 της χορήγησης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Όπως τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου, το κόμμα του

έχει καταθέσει τροπολογία, με την οποία αποτρέπεται ο ξαφνικός θάνατος τύπου ΕΡΤ στα 7 εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση στην περίπτωση της αμυντικής μας βιομηχανίας εκτελεί εντολές της Τρόικας εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα αναζητήσει και ποινικές ευθύνες στην περίπτωση που μπει «λουκέτο».

Απαντώντας, η αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η ίδια ποτέ δεν έχει μιλήσει για «κλείσιμο» ή «λουκέτο», έστω και εν λειτουργία, της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. «Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να είναι βιώσιμη, να αναδιοργανωθεί έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται άλλο ο Έλληνας φορολογούμενος», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα