Παραμένουν στην πλ. Βικτωρίας

Περισσότεροι απο 700 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, παραμένουν στην πλατεία Βικτωρίας, παρά το γεγονός οτι προχθές περίπου 10 αστικά λεωφορεία μετέφεραν όσους βρίσκονταν στην πλατεία στο κλειστό κτίριο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο.

Στην πλατεία έχουν στηθεί περίπου 100 σκηνές απο νέες αφίξεις ενώ νωρίτερα το πρωί, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά

το πλοίο Αριάδνη που μετέφερε περίπου 1300 μετανάστες απο Χίο και Μυτιλήνη, και στις 10 το πρωί αναμένεται από Μυτιλήνη το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με 2.500 πρόσφυγες.

Επίσης το απόγευμα θα φτάσει απο τη Μυτιλήνη στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο Τέρα Τζετ με περίπου 2.000 μετανάστες. Αυτά και μόνο τα στοιχεία δείχνουν οτι όσο περνούν οι ώρες αναμενεται να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας.

"Εάν δεν υπάρξει συνολική μέριμνα από την πολιτεία για το όλο θέμα θα έχουμε καθημερινά την ίδια εικόνα, δηλαδή η πλατεία θα αδειάζει απο την μεταφορά των μεταναστών σε κάποιο κέντρο υποδοχής ( οπως το Ταε Κβο Ντο), και με τις νέες αφίξεις στο Λιμάνι θα συρρέουν στην πλατεία όπου θα ξαναγεμίζει πάλι απο σκηνές και μετανάστες", τονίζουν καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, τον κίνδυνο της μήνυσης για αρπαγή λεωφορείου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει οδηγός λεωφορείων και συνδικαλιστής της ΟΣΥ ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την καταιγίδα που μαινόταν εκείνη την ώρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, οι προιστάμενοι του αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών ενώ γλύτωσε τη σύλληψη μόνο και μόνο γιατί στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, που ενημερώθηκε από εργαζομένους της ΟΣΥ. Μάλιστα ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι εικόνα αστυνομικοί να κατεβάζουν από το λεωφορείο γονείς με βρέφη στην αγκαλιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα