Παραιτήθηκε ο Κόστερ

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσφάτως διορισθείς πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Πολ Κόστερ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόστερ επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη ο κ. Koster είχε εκφράσει από καιρό την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την θέση λόγω της απόστασης που τον χώριζε από την οικογένειά του η οποία διαμένει στο Ντουμπάι.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πάντως ότι o κ. Κόστερ δεν έχει μέχρι στιγμής υποβάλει επίσημο αίτημα
παραίτησης, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια να μεταπειστεί.

Το ΤΧΣ τις επόμενες εβδομάδες θα διαδραματίσει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης αλλά και αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόστερ ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Ταμείο στα τέλη Γενάρη, επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση λόγω της πολύ καλής προϋπηρεσίας του στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην AFM (2002-2008), που είναι η εθνική ρυθμιστική Αρχή της χώρας για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην AFM, ο κ. Koster αναγνωρίστηκε ως μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα. Παράλληλα, από το Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007, ο κ. Κόστερ προέδρευσε της μόνιμης ομάδας εργασίας της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς. Η συγκεκριμένη επιτροπή συντονίζει την επικύρωση και την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς. Την 1η Δεκεμβρίου του 2008, ο Πολ Κόστερ ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Dubai Financial Services Authority. Πριν τηνενασχόλησή του με τα ρυθμιστικά ζητήματα στην Ολλανδία ο Κόστερ διετέλεσε, την τριετία 1998-2001 εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics (στον τομέα εσωτερικού ελέγχου).

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα