Παραίτηση ζητά η αντιπολίτευση

Τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τους πολιτικούς αρχηγούς να τον καλούν να παραιτηθεί και να δρομολογηθούν εξελίξεις. Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής. «Ζήτησα την παραίτηση του κ. Παπανδρέου

για να πάει η χώρα σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες. 'Οχι να συγκυβερνήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Τόνισε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης και τόνισε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση.

«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές», απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και τη ΝΔ η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε με σκληρή γλώσσα από το βήμα της Βουλής, κάνοντας έκκληση στον Πρωθυπουργό και τον Αντώνη Σαμαρά να συνεννοηθούν για το καλό της χώρας.

Για «σουρεαλιστική  φαρσοκωμωδία» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πώς «οι κυρίαρχες  πολιτικές δυνάμεις σε μία κρίση πανικού αναζητούν τρόπους για τη σωτηρία των εαυτών τους και να συγκαλύψουν τις βαριές ευθύνες  του καταρρέοντος  πολιτικού συστήματος».

«Να παραιτηθεί και να ανοίξει τη πόρτα για να υπάρξουν εξελίξεις» κάλεσε τον Πρωθυπουργό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας μέχρι να εφαρμοστεί η νέα σύμβαση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές.  

Keywords
Τυχαία Θέματα