Παραίτηση 17 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση τους από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα 17 μέλη της, μεταξύ αυτών ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Βύρων Λάμπρου και η Μαρία Λαντζανάκη. Σε επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα εξηγούν την απόφαση τους, λέγοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί διαδικασία για να γίνει αποδεκτή η επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε και παρατείνοντας το μνημονιακό καθεστώς, και πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

αποσκοπεί σε ένα συνέδριο με βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα.
Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του Σύριζα με τις τοποθετήσεις μελών του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την Κυριακή, εφόσον κάποιοι θεωρούν, πως το κόμμα πρέπει να πάρει αποφάσεις πριν από τη συμφωνία με τους εταίρους.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σουρεαλιστικό να διαφωνεί κάποιος με τις κυβερνητικές επιλογές και ταυτοχρόνως να λέει, ότι στηρίζει την κυβέρνηση, και έκανε λόγο για πρωτοφανή δυισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Χρειάζεται επανίδρυση του κόμματος.

Αυτή την στιγμή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν πολλά κόμματα , δήλωσε στην συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Εξάλλου, ένταση και διαμαρτυρίες προκάλεσε ο απίστευτος χαρακτηρισμός του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε τρεις φορές, γνωστή κοινή έκφραση.

άν όλα όσα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης είχαν βάση αληθείας, είπε ο κ. Φίλης,τότε έπρεπε να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με το μνημόνιο, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διαμήνυσε, δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να φέρει μέσα σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα νομοσχέδια, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία.

Σε έντονο ύφος απάντησε στον Πρωθυπουργό , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια; Κάναμε και πήραμε 62%» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνοντας πως στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. "Έχει τελειώσει η δημοκρατία" είπε. "Εχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Είναι η δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα" πρόσθεσε ο κ Λαφαζάνης.
Διερωτήθηκε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να μπαίνει σε διαπραγματεύση ο πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι δεν έχει εναλλακτική λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα