Πανευρωπαϊκή συνεργασία για τα στημένα

Πανευρωπαϊκή συνεργασία για την καταπολέμηση του φαινομένου των "στημένων" αγώνων, ζήτησε η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Μιλώντας σήμερα στην Λευκωσία σε Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Αθλητισμό, που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Κυπριακής προεδρίας, η κ. Βασιλείου ανακοίνωσε, ότι, λόγω της διεθνούς διάστασης του προβλήματος των προσυνεννοημένων αγώνων, κρίνεται σκόπιμο να θεσπιστεί ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ψήφιση μιας σχετικής σύμβασης.

Οι

διαπραγματεύσεις για την σύμβαση, είπε, Επίτροπος , θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο.

Η κ. Βασιλείου εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η σύμβαση αυτή «μπορεί να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι οι αρχές δεσμεύονται για την καταπολέμηση των προσυνεννοημένων αγώνων». Αναμένεται, πρόσθεσε, να καθορίσει κοινά πανευρωπαϊκά πρότυπα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του αθλητισμού κατά της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων.

Η Ευρωπαία Επίτροπος, αφού σημείωσε πως οι "στημένοι" αγώνες «αποτελούν πιθανότατα τη μεγαλύτερη απειλή για την ακεραιότητα του αθλητισμού», ανέφερε επίσης, ότι, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, θα ανακοινώσει σύντομα μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθνικών ρυθμιστικών αρχών για τα τυχερά παιχνίδια, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσυνεννοημένοι αγώνες και άλλα συναφή θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα