Πακιστάν: Δεν γνωρίζουν για το ένταλμα σύλληψης

Η πακιστανική κυβέρνηση δεν έχει ενημερωθεί για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού Ράτζα Περβέζ Άσραφ, ο οποίος κατηγορείται για μια υπόθεση διαφθοράς την εποχή που ήταν υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών Καμάρ Ζαμάν Κάιρα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε παραλάβει κανένα έγγραφο από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο πρωθυπουργός δεν έχουν λάβει τίποτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Εξ όσων γνωρίζω, το όνομα του πρωθυπουργού δεν αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

και ο θόρυβος που προκάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης ήταν κατασκευασμένος», πρόσθεσε.

Ο Άσραφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Άσιφ Άλι Ζαρντάρι, διορίστηκε πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούνιο στη θέση του Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι. Ο τελευταίος υποχρεώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο να παραιτηθεί επειδή αρνήθηκε να ανοίξει και πάλι μια έρευνα σε βάρος του Ζαρντάρι για διαφθορά.

Νωρίτερα, και ενώ στο Ισλαμαμπάντ ήταν σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση με χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προωθηθούν εκλογικές μεταρρυθμίσεις, ο Ιμράν Χαν, εκ των κυριότερων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, κάλεσε από την Λαχόρη τον Ζαρντάρι να παραιτηθεί και την κυβέρνηση να προκηρύξει «ελεύθερες και διαφανείς» εκλογές.

«Ο πρόεδρος Άσιφ Άλι Ζαρντάρι πρέπει να παραιτηθεί αμέσως» επειδή δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ηγέτης του κράτους και αρχηγός του Λαϊκού Πακιστανικού Κόμματος (PPP), εξήγησε ο Χαν. «Η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει αμέσως εκλογές και να ανακοινώσει την ημερομηνία τους», πρόσθεσε.

Ο Ιμράν Χαν, πρώην παίκτης του κρίκετ που οδήγησε την εθνική ομάδα του Πακιστάν στην πρώτη και μοναδική κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1992, έχει δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ζητώντας μεταρρυθμίσεις και καταγγέλλοντας τη διαφθορά των κατεστημένων κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα