Παιδί & Διακοπές

Το καλοκαίρι μοιάζει να είναι η πιο δύσκολη περίοδος, ειδικά για όσους είναι γονείς: Πώς μπορεί να κατανοήσει ένα μικρό παιδί ότι φέτος δεν γίνεται να πάει διακοπές, ειδικά όταν -καλώς ή κακώς- οι εποχές του χρόνου δεν υπολογίζουν καμία κρίση;

Γι αυτό τον λόγο οι συντελεστές της εκπομπής «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο φρόντισαν να συγκεντρώσουν ειδικά προγράμματα αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών ώστε να περάσουν όσο πιο ευχάριστα και οικονομικά γίνεται

το φετινόκαλοκαίρι στην Αττική.

Η εκπομπή άνοιξε τον κεφάλαιο «Κατασκήνωση» και η αρχή έγινε με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση οι μικροί δημότες και κάτοικοι της Αθήνας μπορούν να παραθερίσουν μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου.

Φέτος, η συμμετοχή των παιδιών της πρωτεύουσας στις κατασκηνώσεις του Αγίου Κοσμά είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αθηναίων Καλλιόπης Γιαννακοπούλου.

Ήδη, οι δύο πρώτες κατασκηνωτικές περίοδοι έχουν καλυφθεί, ενώ ανοιχτή παραμένει η συμμετοχή εκατό παιδιών στην τρίτη και τελευταία, 1η με 16 Αυγούστου.

Συνολικά, από τις 29 Ιουνίου έως και τις 16 Αυγούστου, στις κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα θα φιλοξενηθούν περίπου 3.400 παιδιά δημοτών ή κατοίκων της Αθήνας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 19 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων θα φιλοξενηθούν άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Παιδικές κατασκηνώσεις όμως δεν διαθέτει μόνο ο Δήμος Αθηναίων αλλά και το Υπουργείο Υγείας, στην Κερατέα.

Η συμμετοχή δεν είναι δωρεάν ωστόσο το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό: η χρέωση για κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 16 ετών είναι περίπου 30 ευρώ για όλη την περίοδο και τα μόνα πιστοποιητικά που χρειάζεται να έχετε μαζί σας για να δηλώσετε συμμετοχή, είναι το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού σας και την εκκαθαριστική δήλωση, καθώς προηγούνται οι οικογένειες με το χαμηλότερο εισόδημα.

Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου.

Περισσότερα για το φετινό πρόγραμμα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη (όπως οι κατασκηνωτικές περίοδοι) ωστόσο για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στον ΕΟΠΥΥ και στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου.

Βεβαίως υπάρχουν και οι ιδιωτικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην Αττική, όμως δεν απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια: Αν αποφασίσετε να στείλετε το παιδί σας σε μια από αυτές, δεν θα πληρώσετε λιγότερα από περίπου 700 ευρώ για 15 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί μια κατασκηνωτική περίοδος.

Εκτός από την κατασκήνωση, στην Αθήνα υπάρχει πάντα η επιλογή του Μουσείου. Αρκετά μουσεία της Αθήνας έχουν ετοιμάσει και φέτος ειδικά προγράμματα για παιδιά τα οποία διαρκούν από δύο ημέρες έως και όλο το καλοκαίρι.

Τα παιδιά απασχολούνται εκεί από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι με κύρια ασχολία την Τέχνη, από το θέατρο και την μουσική μέχρι και τα

Keywords
Τυχαία Θέματα