Παιδί & Διακοπές 2

Πολλά και ποικίλα είναι τα καλοκαιρινά προγράμματα που διοργανώνουν Μουσεία κι εκπαιδευτικοί οργανισμοί για τα παιδιά της πόλης.

Μετά τις Κατασκηνώσεις, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, η εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο έψαξε και βρήκε τους φορείς τους οποίους και παρουσίασε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Το Εθνικό Ωδείο προσφέρει δωρεάν προγράμματα ειδικά για παιδιά  έως  8 ετών, που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία ώστε να έρθουν οι μικροί ενδιαφερόμενοι σε επαφή με τη μουσική πράξη και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική παιδεία και έκφραση.


Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου.

Στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης η Οργάνωση Γη πραγματοποιεί εβδομαδιαία προγράμματα διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης σε ολιγομελή τμήματα για παιδιά ηλικίας 6 - 12 ετών στο Κέντρο της Γης έως τις 13 Ιουλίου. Κάθε περίοδος διαρκεί πέντε ημέρες (Δευτέρα - Παρασκευή) και η καθημερινή διάρκεια είναι 8:30-14:45. Προεραιτική φύλαξη παιδιών για εργαζόμενους γονείς από τις 7:30 και μέχρι τις 17:30 με επιπλέον χρέωση (10 ευρώ ανά παιδί και ανά περίοδο). Κάθε περίοδος στοιχίζει 90 ευρώ.
Ειδικές τιμές για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολουθήσουν πάνω από μία περίοδο.

«Καλοκαίρι στην πόλη μας με άθληση και πολιτισμό» για παιδιά του Δημοτικού, το οποίο διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Βύρωνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε:ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, χαντ-μπωλ, γυμναστική, παραδοσιακό και σύγχρονο χορό, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και προβολή ταινιών.

«Διακοπές στο Σχολείο», προσφέρει για πρώτη φορά φέτος η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Έλιξ», με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς καμία προϋπόθεση και θα διαρκέσει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου.
Οι περίοδοι χωρίζονται ανά δεκαήμερα με ωράριο απασχόλησης από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι ενώ αν κάποιο παιδί το επιθυμεί μπορεί να πάρει μέρος σε πάνω από μία εκπαιδευτική περίοδο.

Για τα προγράμματα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κωνσταντίνα Βρεττού η υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Έλιξ», Ντόρα Βουγιούκα.

Περισσότερες πληροφορίες για την δήλωση συμμετοχής και τα σχολεία όπου θα λάβει χώρα το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο», θα βρείτε στο www.elix.org.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα