«Πάγωμα» προαγωγών και συμβόλαια απόδοσης

Ακόμα ένα χτύπημα στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων που μένουν χωρίς προαγωγές και αυξήσεις έως το 2014. Όπως προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα ισχύσει από το 2013. Οι πρώτες κρίσεις θα γίνουν εντός του 2014, κι έως τότε δεν προβλέπεται να γίνουν προαγωγές και οι αντίστοιχες μισθολογικές αυξήσεις και να δοθούν τα πριμ παραγωγικότητας, όπως προβλέπονταν από το νέο μισθολόγιο. Τον

Νοέμβριο του 2012 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπογράψουν με τους προϊσταμένους τους, ένα συμβόλαιο απόδοσης.

Το συμβόλαιο αυτό θα καθορίζει και τους στόχους της υπηρεσίας, οι οποίοι εάν επιτευχθούν σε ποσοστό μέχρι και 90% τότε οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ως μπόνους μισό ή και έναν μισθό ετησίως, ανάλογα και με την ατομική απόδοση.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, στην αξιολόγηση θα λαμβάνονται υπόψη τρεις παράμετροι: η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και η απόδοση. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν έχει σχέση με απολύσεις, αποτυπώνει το επίπεδο επάρκειας υπάλληλων και υπηρεσιακών μονάδων, ενώ το κράτος θα μπορεί βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα