Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Το 2014 σε συνδυασμό με το πρώτο τετράμηνο του 2015 το "Χαμόγελο του Παιδιού" δέχθηκε περίπου 10 χιλιάδες κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά. Από τις 118 περιπτώσεις που διαχειρίστηκε το "Χαμόγελο του Παιδιού", τα 104 παιδιά έχουν βρεθεί. Αυτό τόνισε στον Αθήνα 9,84 η ψυχολόγος του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Χαμόγελου του Παιδιού Ματίνα Γαβριήλογλου ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά .

Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία,
250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, δηλαδή ένα παιδί κάθε δυο λεπτά. Ο όρος «εξαφανισμένα παιδιά» περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων φονικών αρπαγών, φυγών, εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων, απαγωγών και εξαφανίσεων χωρίς προφανή αίτια, που χαρακτηρίζονται ως ανησυχητικές εξαφανίσεις.

Τα παιδιά που φεύγουν έχουν εννιά φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να σκεφτούν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας σε σχέση με άλλα. Το 50% των καταγγελιών εξαφάνισης στην Ευρωπαϊκή Γραμμή 11600 αφορούσαν φυγές εφήβων, το 2-5% ασυνόδευτους ανήλικους και το 36% γονικές αρπαγές.
Keywords
Τυχαία Θέματα