Παγκόσμια απειλή η Μπόκο Χαράμ

Η βία και η εγκληματική δράση από την ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, το τελευταίο διάστημα αυξάνεται, με απαγωγές γυναικόπαιδων. Οι στρατολογημένοι στην οργάνωση σκορπίζουν τον τρόμο και το θάνατο, ενώ στα τελευταία εγκλήματά τους προστίθεται και η δολοφονία εγκύου την ώρα που γεννούσε. Αντιμετωπίστε τη Μπόκο Χαράμ ως μια παγκόσμια απειλή, το μήνυμα που στέλνει, μέσω του Αθήνα 9.84, η Action

Aid της Νιγηρίας.
Ο υπεύθυνός της, Χουσείν Αμπντού, μίλησε στην Αθηνά Κορλίρα.


Ποια είναι η κατάσταση στη Νιγηρία και τί πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη δράση της Μπόκο Χαράμ;

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο κόσμος, η διεθνής κοινότητα να αρχίσει να αντιμετωπίζει την Μπόκο Χαράμ σαν ένα παγκόσμιο πρόβλημα και όχι απλά ως το πρόβλημα της Νιγηρίας.
Η Νιγηρία είναι αυτή τη στιγμή ανίκανη να αντιμετωπίσει και να περιορίσει τη δράση της Μπόκο Χαράμ.
Βλέπουμε την οργάνωση να αναπτύσσεται απο μία απειλή για τη Νιγηρία σε μία απειλή για το Καμερούν, το Νίγηρα και το Τσάντ.
Αν δε δράσει ο κόσμος τώρα, μπορεί σύντομα να γίνει μία απειλή για όλη τη Δυτική Αφρική και την Κεντρική Αφρική και όλον τον πλανήτη. Δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα να μείνει αμέτοχη στη σφαγή εκατοντάδων πολιτών.
Και δεν θέλω να υποτιμήσω αυτό που συνέβη στο Παρίσι, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Την οργή που είδαμε στο Παρίσι δεν την έχουμε δει ποτέ σε θέματα της Νιγηρίας. Θέλουμε την παγκόσμια κοινότητα να συζητήσει και να αποφασίσει, με όλα τα δυνατά μέσα, ακόμη και στέλνοντας στρατό, να πολεμήσει πραγματικά και να σταματήσει την Μπόκο Χαράμ απο το να σκοτώνει αθώα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα