Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Του Γιώργου Αποστολίδη

Πρέπει να μας ενημερώσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία της  χώρας τι σκέπτονται να κάνουν με τους συνεπείς πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πλέον δυνατότητα να πληρώσουν τους αυθαίρετους φόρους οι οποίοι βιαίως και αδίκως επιβλήθηκαν.

Πριν την κάλπη μισθωτοί και συνταξιούχοι πρέπει να γνωρίζουν  εάν κάποιος προτίθεται να τους ελαφρύνει τα βάρη, με τι τρόπο και πότε. Χιλιάδες εργαζόμενοι μισθωτοί βλέπουν φέτος ότι με λιγότερα εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο. Και είναι αυτοί που πλήρωναν πάντα.  
Τώρα η φορολογία που επιβλήθηκε από την προηγούμενη
και προ-προηγούμενη κυβέρνηση ρίχνει βάρη τα οποία δεν δύνανται να αποπληρώσουν. Τι θα κάνουν λοιπόν τα κόμματα, οι νικητές της κάλπης για αυτούς τους πολίτες; Θα κατάσχουν μισθούς, θα τους σύρουν σιδηροδέσμιους; η υποθηκεύεται η ζωή τους μέχρι τρίτης γενεάς «στα χωράφια του αφέντη...».

Του ιδίου αφέντη ο οποίος επειδή δεν πίστευαν οι δανειστές μας ότι το κράτος θα πατάξει την φoροδιαφυγή, με περίσσιο θράσος επέβαλε φόρους σε εκείνους που ήδη πλήρωναν.

Τι θα κάνει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος μετάσχει σε κυβέρνηση, για τους πολίτες -συνεπείς μέχρι χθες -που καθώς δεν έχουν να πληρώσουν θα βλέπουν το χρέος από τον φόρο να αυξάνεται κάθε μήνα;  

Για δεύτερη χρονιά μάλιστα πληρώνουν και φόρο για τον φόρο που πλήρωσαν καθώς η περσινή «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» θεωρείται εισόδημα και φορολογείται.
Ενίοτε ζητείται και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος...

Όσο για τους δανειολήπτες στεγαστικού πρώτης κατοικίας βλέπουν την απαλλαγή (την οποία η πολιτεία θέσπισε έως 40% το 2009) τώρα να έχει καταλήξει στο 10% επί των τόκων.

Ουδείς όμως τοποθετείται ξεκάθαρα για αυτά τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν όσους ακόμα εργάζονται. Κι όμως θα ανέμενε κανείς από όσους ζητούν την ψήφο μας για να μας σώσουν, ότι θα έδιναν σαφείς θέσεις για τους πολίτες που με δάκρυα φωνάζουν «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Keywords
Τυχαία Θέματα