Ως την Τετάρτη η ψήφιση των προαπαιτούμενων

Ως την Τετάρτη η ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων, που αφορούν κρίσιμα πεδία της Συμφωνίας, όπως ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό. «Η συμφωνία είναι δύσκολη» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως τα μέτρα που περιλαμβάνει θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αναπτυξιακό πακέτο των 35 δισ, η αναδιάρθρωση

του χρέους και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση την επόμενη τριετία θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν. Ταυτόχρονα η Αθήνα καλείται να ανακαλέσει νόμους εκτός εκείνων που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση, όπως δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Το ΔΝΤ παραμένει στο νέο πρόγραμμα, ενώ το ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους θα τεθεί όταν ολοκληρωθεί η πρώτη θετική αξιολόγηση.

Παράλληλα, συστήνεται άμεσα Ταμείο για την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, ύψους έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, με έδρα την Αθήνα, αλλά υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση. Το ποσό αυτό, εφόσον συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που χρειάζονται 25 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για την απόσβεση του χρέους που θα προκύψει από το νέο δάνειο αλλά και την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα