Την Παρασκευή η συνεδρίαση του υπουργικού

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου λόγω της άμεσης αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες.Μήνυμα ότι θα δουλέψουν με κοινωνικό πρόσημο για να δικαιώσουν τις προσδοκίες και να διορθώσουν τις αδικίες έστειλαν οι νέοι υπουργοί πριν από την ορκωμοσία τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κόσμος έχει ελπίδες και απαιτήσεις θέλει επιμονή από εμάς, έχουμε χρόνο να υπερβούμε τις δυσκολίες, τόνισε προερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είμαστε πριν τις ημερομηνίες που θέτει το μνημόνιο. Θα κινηθούμε στο όριο του ρεαλισμού και της ευαισθησίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και πρόσθεσε «Ο λογαριασμός θα έρθει αλλά να μην φοβάται ο κόσμος».

Έφυγε η θηλιά των 7 μηνών από το λαιμό μας, είπε με νόημα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πρώτο μέλημά μας το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημα από τις αρχές του 2016, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Δουλειά για να φροντίσουμε τη χώρα και τον λαό μας, είπε για την κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη ανεξάρτητη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Οφείλουμε να βάλουμε όλοι πλάτη στην περίοδο αυτή της κρίσης. Είναι γνωστό ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος για την κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού, υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε ότι δεν το περίμενε να υπουργοποιηθεί και ότι μάλιστα εκείνη την ώρα που του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός, έβλεπε το ματς.

«Είμαστε αισιόδοξοι θα δουλέψουμε σκληρά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γοργά, είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Προτεραιότητά μας είναι η έξοδος από την κρίση, τα αντίμετρα και η πάταξη της διαφθοράς, είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

«Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση, με τη στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ΕΣΥ για την πρόνοια δημόσιου χαρακτήρα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Βούτσης επιβεβαίωσε προερχόμενος στο κοινοβούλιο ότι θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα