«Να μπει τέλος στα σχέδια της αριστερής παρένθεσης»

«Στις 20 Σεπτέμβρίου οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα και να ανατρέψουν με την δική τους ψήφο τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Εν τω μεταξύ, με πρώτο στόχο την αύξηση της συσπείρωσης του,

για το οποίο αποτελεί εναρκτήριο σταθμό η διήμερη πανελλαδική σύσκεψη που ξεκινά αύριο, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανώτερες κομματικές πηγές. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν οι διαδικασίες του Σαββατοκύριακου να επισφραγίσουν το τέλος της ενασχόλησης με τα εσωτερικά ζητήματα και την έναρξη της πορείας προς τις εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

Οι εκτιμήσεις που έχει στη διάθεση της η Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για συσπείρωση του κόμματος που κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα αυτή την περίοδο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι ημέρες της τελευταίας εβδομάδας μονοπωλήθηκαν ουσιαστικά από αρνητικές εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της διάσπασης του κόμματος και διαρροών στελεχών.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε και κάνει άλλη επιλογή, πόσο μάλλον ότι κινείται συμπαγώς. Επισημαίνουν δε σε αυτό το πλαίσιο ότι η χαμηλή συσπείρωση εκτός από πρόβλημα, αποτελεί και μεγάλη δυνατότητα για αύξησή της. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η διαρροή από το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Λαϊκή Ενότητα είναι μικρή και μικρότερη του αναμενόμενου.


Εξάλλου, επιπλέον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση στήριξης που εκδόθηκε το πρωί και έφερε την υπογραφή 50 βουλευτών του κόμματος, ανακοίνωση με την οποία διατυπώνουν, μεταξύ άλλων, τη θέση τους ότι απαιτείται «καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», ώστε να υπάρξει αλλαγή στη χώρα, με προτεραιότητες τον σχεδιασμό και την υλοποίηση άμεσα αντίμετρων για όσους πλήττονται από τα μέτρα, την πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στην επικαιροποιημένη ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται επιπλέον τα ονόματα των εξής: Νάσου Αθανασίου, Ελένης Αυλωνίτου, 'Αννας Βαγενά, Γιώργου Βαρεμένου, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλατάρη, Μαρίας Θελερίτη, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, Απόστολου Καραναστάσης, Παναγιώτας Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Ηλία Κωστοπαναγιώτου, Σπύρου Λάππα, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεράσιμου Μπαλαούρα, Γιάννη Μπαλάφα, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Στάθη Παναγούλη, Χρήστου Σιμορέλη, Παναγιώτη Σκουρολιάκου, Μαρίας Τριανταφύλλου, Νίκου Φίλη.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή τους από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ο Ανδρέας Καρίτζης και ο Χρήστος Λάσκος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου υπάρχει προβληματισμός για την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου.
«Ο Αλέξης Τσίπρας μου είπε πως αυτονόητα θα είμαι υποψήφιος δήλωσε, με παρέμβαση του στο Μega, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα