«Ώρα ευρωπαϊκών επενδύσεων στην Ελλάδα»

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα είναι ένδειξη της ικανοποίησης του Βερολίνου για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, που θα την βοηθήσουν να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, είπε στην EurActiv.gr ο Ντάνιελ Σαλ, από την Ομοσπονδία Γερμανών Βιομηχάνων (BDI). Ο Σαλ, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κίνησης στην Αθήνα, τόνισε ότι η Μέρκελ

επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να δείξει «σεβασμό» για τις μεταρρυθμίσεις που προέβη η Αθήνα, μετά το τελευταίο νομοθετικό πακέτο που όπως τονίζει, «ευνοεί τις αποκρατικοποιήσεις και αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας».Ερωτηθείς από την EurActiv.gr, ο Σαλ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέο κούρεμα ή νέο πακέτο διάσωσης, καθώς η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα επέλθει με τον «τρίτο δρόμο», αυτόν των μεταρρυθμίσεων.


«Δεν βλέπω καμία συζήτηση για νέο κούρεμα καθώς και για νέο πακέτο διάσωσης καθώς αυτό που είδαμε χθες με την επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ήταν ότι οι διεθνείς αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα και βλέπουν ότι εκτυλίσσεται μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Ακόμη οι αγορές βλέπουν ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Πέραν του κουρέματος και των δανείων διάσωσης, υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, της ωρίμανσης της οικονομίας από τις ίδιες τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.

Ο Γερμανός επεσήμανε ότι η Ελλάδα πλέον θα πρέπει να εστιάσει στην αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς όπως πχ στις μεταφορές, καθώς και στις εξαγωγές στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα πρέπει να δούμε ποια ελληνικά προϊόντα μπορούν να ενταχθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα», είπε. «Ήρθε η ώρα των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις υποδομές», επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να μειωθεί «δραστικά» η γραφειοκρατία προκειμένου να βελτιωθεί το περιβάλλον για επενδύσεις ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, η δυναμική της οποίας μπορεί όπως είπε, να επιφέρει τεράστια οφέλη στην ελληνική αγορά.


ΠΗΓΗ: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα