«Όποιος θέλει να αποδράσει, ας το πράξει»

«Είμαι βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες θα περάσουμε τον δύσκολο κάβο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τις εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος. «Ματώσαμε τους τελευταίους μήνες και δώσαμε μάχες σε συνθήκες αντίξοες, παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα του λαού στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο» συνέχισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Ο ίδιος πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες, λέγοντας: «όποιος θέλει να πενθήσει, ας πενθήσει. Όποιος θέλει να αποδράσει,
ας αποδράσει. Εμείς συνεχίζουμε».

Άσκησε κριτική στους «αυτοδιοριζόμενους εκπροσώπους του ΌΧΙ'»: Το όχι δεν το χαρίζουμε σε κανέναν, ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν τελείωσε με τη διαπραγμάτευση. Και δεν μπήκε σε βιτρίνα για να το θαυμάζουν κάποιοι. Το «όχι» δεν ήταν «ναι» στη δραχμή, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Το «όχι» ήταν για να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία. Το όχι ήταν όχι στο παλιό πολιτικό σύστημα, στη διαπλοκή, στην εξάρτηση, στην επιτροπεία, σε βαρώνους, εθνικούς εργολάβους και κόμματα που διαχειρίζονται την Ελλάδα σαν κτήμα τους και τους εργαζόμενους σαν δουλοπάροικους. Ήταν ένα σε όσα μας πνίγουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην ξεχνούν την κεντρική επιλογή εν όψει των εκλογών, η οποία είναι αν «θα πάμε μπροστά ή αν θα επιτρέψουμε στο παλιό να επιστρέψει».

Υπενθύμισε ότι από την αρχή ο στόχος της άλλης πλευράς ήταν η «αριστερή παρένθεση» σε έναν «πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε μάλιστα στη στάση που τηρούν ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία προέβαλαν τη διαφωνία ακόμα και του τελευταίου στελέχους του κόμματος ή τον εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους της Αριστεράς..

«Δεν χωρούν αυταπάτες. Η κάθε μία και ο καθένας πρέπει να επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.»

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το κεντρικό ζήτημα της επόμενης μέρας των εκλογών για το ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως η διευθέτηση του χρέους.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις 17ωρες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς και τα όσα πέτυχε η ελληνική πλευρά, όπως το θέμα του Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα έχει έδρα την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα