«Όνειρα» Μπλαχίν για κατάκτηση του Euro 2012

Η Ουκρανία, έχοντας επικεφαλής για τελευταία φορά τον Αντρέι Σεβτσένκο, ονειρεύεται να κατακτήσει το Euro 2012 μπροστά στους φιλάθλους της έχοντας ως ομοσπονδιακό προπονητή τον Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση νέων ταλέντων για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της εθνικής ομάδας.
Ο Μπλαχίν, παλιός άσος της Ντιναμό Κιέβου και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που εργάστηκε με επιτυχία ως τεχνικός επί σειρά ετών και στη χώρα μας, ανέλαβε και πάλι την ομάδα τον Απρίλιο και ένας μεγάλος στόχος που θέτει είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διοργανώνει η Ουκρανία από κοινού με την Πολωνία. 

«Έχω διπλή ευθύνη. Η πρώτη είναι να υπερασπιστώ το κύρος της εθνικής ομάδας και η δεύτερη το Euro. Πρώτη επιδίωξή μας στη διοργάνωση θα είναι βέβαια η πρόκριση για τον επόμενο γύρο», είπε ο Μπλαχίν, που στην πρώτη θητεία του στην εθνική εργάστηκε από το Νοέμβριο του 2003 ως το Δεκέμβριο του 2007. Το 2006 είχε οδηγήσει την Ουκρανία μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ, όταν αποκλείστηκε από την Ιταλία, την εν συνεχεία τροπαιούχο της διοργάνωσης. 

«Είναι κάτι ξεχωριστό να κερδίσεις τον τίτλο μέσα στη χώρα σου. Όμως υπάρχουν περίπου οκτώ ακόμη ομάδες ικανές να τα καταφέρουν, μεταξύ των οποίων η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία και οι έμπειρες Γερμανία και Ιταλία», πρόσθεσε.

Επίσης είπε ότι προτιμά για την εθνική ένα κράμα παικτών έμπειρων αλλά και νεαρών: «Υπάρχουν πολλοί νέοι ταλαντούχοι παίκτες στην ομάδα. Κάποιοι από αυτούς θα παίξουν με την Ουκρανία στο πρωτάθλημα Ευρώπης κάτω των 21 ετών στη Δανία, στα τέλη Ιουνίου».
Keywords
Τυχαία Θέματα