Επίσκεψη με ... μια σφαίρα

Μια σφαίρα των 7,62 χιλιοστών βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στην τσάντα της Ελένης Ζαρούλια που επισκέφτηκε τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο στον Κορυδαλλό, προκειμένου να του δώσει κάποια ρούχα. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Eν τω μεταξύ, σε δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής - που έως τώρα δεν είχαν εμπλακεί στη δικαστική διεύρυνση - φαίνεται να στρέφονται οι έρευνες των ανακριτικών αρχών,

μετά από τη διασταύρωση καταθέσεων και νέων μαρτύρων, που δείχνουν να τους εμπλέκουν σε παλαιότερα περιστατικά βίας. Ένας εκ των δύο βουλευτών φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Εν τω μεταξύ, κινητοποίηση μελών της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάθεση κατηγορούμενου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δεκτό έγινε εξάλλου το αίτημα του 37χρονου χρυσαυγίτη, που λίγες ώρες μετά την προφυλάκισή του, ζήτησε να ξαναδεί τον ανακριτή. Η εκ νέου απολογία, ορίστηκε για την Τρίτη.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο 37χρονος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις, φέρεται πως ήταν αυτός που ειδοποίησε τους υπόλοιπους εμπλεκομένους στην υπόθεση, πριν τη δολοφονία.


Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα αιτήματα πολιτών που ζητούν να προσέλθουν στις ανακριτικές αρχές και να καταθέσουν στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.


«Οι έρευνες δεν σταματούν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες έγιναν προσωρινές κρατήσεις, δεν θα μείνει τίποτα που να μην ελεγχθεί», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή" ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Αναφορικά με τις περιπτώσεις επίορκων αστυνομικών τονίζει ότι η πολιτική εντολή είναι για πλήρη κάθαρση, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια που να σκιάζει την πλειονότητα των εντίμων αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα