Θρυλική πρόκριση

Στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 3-1 της Αντερλεχτ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και έχασαν δυο πέναλτι, κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σε ένα παιχνίδι για... γερά νεύρα οι Πειραιώτες άντεξαν στην πίεση των Βέλγων, αλλά και στο άγχος για την πρόκριση και παρά τα δυο χαμένα πέναλτι από τον Σαβιόλα και τον Βαϊς, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μάλιστα

πήραν τους ίδιους βαθμούς με τη Μπενφίκα, αλλά έχουν φέρει ισοπαλία 1-1 στη Λισαβόνα στο πρώτο παιχνίδι και την έχουν κερδίσει με 1-0 στο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 33' με τον Σαβιόλα, ύστερα από ωραία πάσα του Μασάντο και στο 39' οι Βέλγοι ισοφάρισαν με τον Κλιέσταν που πλάσαρε τον Ρομπέρτο ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση της Αντερλεχτ.

Στο 50' ο Σαβιόλα έχασε πέναλτι, ενώ η Αντερλεχτ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κογιατέ, που έπιασε τη μπάλα με τα χέρια.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος άσος διόρθωσε το... λάθος του και με πλασέ έκανε το 2-1.

Στο 72' ο Βαϊς έχασε νέο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Κάμπελ! Η Αντερλεχτ δεν παραδόθηκε και πίεσε τους γηπεδούχους που άρχισαν να οπισθοχωρούν και να κάνουν εύκολα το λάθος.

Μάλιστα ο Ρομπέρτο απέκρουσε δυο φορές επικίνδυνα σουτ των φιλοξενουμένων κρατώντας... όρθιο τον Ολυμπιακό.

Στο 93' ο Γερμανός διαιτητής Στάρκ υπέδειξε και τρίτο πέναλτι, στο οποίο αυτή τη φορά ο Ντομίνγκεζ ευστόχησε και έκανε το 3-1 «σφραγίζοντας» την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53' Βάις), Φουστέρ (89' Εντινγκά), Σαβιόλα (61' Ντομίνγκες), Κάμπελ, Ολαϊτάν

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ενσακαλά, Κουγιατέ, Εμπεμπά, Βάντεν Μπόρε (73' Ατσεαμπόνγκ), Μιλιβόγιεβιτς (53' Νιούτινκ), Πρατ (82' Τιέλεμανς), Κλίεσταν, Ζιλέ, Ναζάρ, Μίτροβιτς

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου: Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Η βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 13, Ολυμπιακός 10, Μπενφίκα 10, Αντερλεχτ 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα