Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση - τρόικας

Στατεχνικά κλιμάκια της τρόικας προςαξιολόγηση παραπέμπονται τα μέτρα πουπροτείνει το Υπουργείο Εργασίας γιατην κάλυψη της μαύρης τρύπας των 500 εκατ. ευρώ στο Ασφαλιστικό, προκειμένου νααποφευχθεί νέα δυσμενής παρέμβαση στιςκύριες συντάξεις, όπως αποφασίστηκεστην δίωρη συνάντηση της ηγεσίας τουΥπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπουςτων δανειστών. Ηηγεσία του Υπουργείου Εργασίαςπεριορίστηκε στην έκδοση γραπτήςανακοίνωσης με την οποία επιμένει ότινομοθετικές πρωτοβουλίες που έχειαναλάβει έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση

ιδιαίτερα σημαντικώνποσών για το ασφαλιστικό και την ενίσχυσητης εισπραξιμότητας των εισφορών.

Προηγήθηκεσυνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών,κατά την οποία σύμφωνα με κορυφαίοπαράγοντα του Υπουργείου, η ελληνικήπλευρά έθεσε ως βασικό επιχείρημα τηνπορεία των εσόδων του προϋπολογισμού,προκειμένου να «χαμηλώσει» τις απαιτήσειςγια τα πρόσθετα μέτρα το 2014.

Οίδιος παράγοντας έκανε λόγο γιαικανοποιητική συνεργασία με τους ΠολΤόμσεν και Ματίας Μορς».Για το θέμα τηςμείωσης του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμασύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίεςενδεχομένως να τεθεί όταν θα υπάρξουνπληρέστερα στοιχεία για την απόδοσητου μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στηνεστίαση.

Ηεπίσκεψη της τρόικας στο Υπουργείο ήτανεπεισοδιακή τόσο κατά την είσοδο όσοκαι κατά την έξοδο , όταν οι εκπρόσωποιτων δανειστών φυγαδεύτηκαν από τουπόγειο του υπουργείου, η είσοδος τουοποίου είχε αποκλειστεί από καθαρίστριες,οι οποίες έχουν επίσης τεθεί σεδιαθεσιμότητα.


Keywords
Τυχαία Θέματα