Όλι Ρεν: Δεν αλλάζει πολιτική το Βερολίνο

Η άνετη επανεκλογή της Άγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία της Γερμανίας σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, εκτίμησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Όλι Ρεν, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε, πάντως με νόημα, ότι είναι ουσιαστικό να συνεχιστεί η δυναμική για τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης και να
μην επιτραπεί κανένα περιθώριο εφησυχασμού στα κράτη-μέλη ως προς τις μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, η ίδια η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρή ψήφο για την ενωμένη Ευρώπη. Το SPD και οι Πράσινοι έχουν κατά το παρελθόν στηρίξει σημαντικές αποφάσεις στην διαδικασία της ευρωδιάσωσης, επισήμανε η καγκελάριος, ενόψει των επαφών για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

«Το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών δεν θα σπεύσει να γίνει το επόμενο κόμμα που θα καταστραφεί συμμαχώντας με την Άγκελα Μέρκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα είναι ανοικτό.

Η πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας θα αποτελέσει ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος προεκλογικά είχε τοποθετηθεί υπέρ ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Στο στρατόπεδο των των Ελευθέρων Δημοκρατών, μετά την παραίτηση του Προέδρου Φίλιπ Ρέσλερ, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Κριστιάν Λίντνερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα