Δέκα νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Πλήρης σύγχυση για τον αριθμό των διασωθέντων, των νεκρών και των αγνοουμένων λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Norman Atlantic. 10 νεκροί, σύμφωνα με την Ιταλική ακτοφυλακή, ενώ η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 432 διασωθέντες και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Την ίδια ώρα, σε μείζον θέμα εξελίσσεται η διασταύρωση της λίστας των επιβατών στο τραγικό πλοίο. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλεγαν ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δε δίνουν στην Ελλάδα ούτε

τη λίστα με τους Έλληνες που έχουν διασωθεί».

Τη Δευτέρα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε πως τελικά επέβαιναν συνολικά 475 άτομα εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα. Αρχικά, η εταιρία είχε ανακοινώσει πως επέβαιναν 478 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι μέλη του πληρώματος.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι ανακοίνωσε ότι διασώθηκαν 427 άνθρωποι, ενώ ο αρχικός κατάλογος επιβαινόντων, του οποίου την εγκυρότητα αμφισβήτησε, περιλάμβανε συνολικά 478 ονόματα, μεταξύ των οποίων 268 Έλληνες. 80 από τους διασωθέντες δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική λίστα επιβαινόντων δήλωσε εκπρόσωπος του Ιταλικού ναυτικού.

Στην Ελευσίνα, έφτασε το C-130 με τους 43 Έλληνες διασωθέντες από το Μπαρι, ενώ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατέπλευσε το πλοίο Κρούζ Γιουρόπα με 69 επιβάτες. Για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

Keywords
Τυχαία Θέματα