ΟΗΕ: Περίπου 150.000 πρόσφυγες στο Μάλι

Στους 150.000 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Μάλι εξαιτίας των συγκρούσεων και να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, ενώ οι εκτοπισμένοι είναι περίπου 230.000, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει καταγράψει συνολικά 144.400 πρόσφυγες από τους οποίους οι 54.100 έχουν καταφύγει στην Μαυριτανία, οι 50.000
στο Νίγηρα, οι 38.800 στην Μπουρκίνα Φάσο και η 1.500 στην Αλγερία.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα που διανέμει τρόφιμα στο Μάλι μέσω πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων ανακοίνωσε πως χρειάζεται 129 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις ανάγκες του.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου απηύθυνε έκκληση για εκεχειρία στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιχσάνογλου έκανε λόγο για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στο Μάλι, κράτος-μέλος του οργανισμού, και ζήτησε να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αρχές της χώρας και στους ισλαμιστές που ελέγχουν το βόρειο τμήμα του Μάλι.

Ο ΓΓ του ΟΙΔ εξέφρασε την «βαθιά ανησυχία του» για την κατάσταση στο Μάλι, ζητώντας από «όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αναζητήσουν ειρηνική λύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα