Οι τράπεζες αντίθετες στην επαναγορά ομολόγων

Κάθετα αντίθετες με το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, εμφανίζονται οι διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν διοικητικά στελέχη μεγάλων τραπεζών στο Capital.gr, οι ελληνικές τράπεζες

έχουν αποφασίσει να τηρήσουν κοινή γραμμή και να εκφράσουν την αντίθεσή τους, αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για τους όρους του σχεδίου. Μάλιστα, αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό από την πλευρά των τραπεζών, σε συνάντηση που θα έχει αύριο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η στάση των τραπεζών στο θέμα της συμμετοχής τους στην επαναγορά ομολόγων έχει αποτελέσει τις τελευταίες ημέρες μείζον ζήτημα, καθώς από την απόφασή τους θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό η επιτυχία του σχεδίου επαναγοράς. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο υπουργός Οικονομικών τόνισε νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ότι “η επιτυχία της επαναγοράς ομολόγων αποτελεί πατριωτικό καθήκον”.

Από χθες το πρωί, όταν και επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση του Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει με την επαναγορά χρέους, οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν αισθητά, χάνοντας μέσα σε δύο ημέρες, σχεδόν 18% της αξίας τους, ενώ σήμερα οι τραπεζικοί τίτλοι δέχτηκαν νέο πλήγμα, καταγράφοντας απώλειες έως και άνω του 10%.

Κ. Μαριόλης

Keywords
Τυχαία Θέματα