Οι νέοι διεκδικούν το μέλλον τους

Ως «όπλο» κατά της κρίσης και της ανεργίας βλέπει τον δρόμο της επιχειρηματικότητας, ο Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών. Σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 984 και την εκπομπή «The Real Students Of Athens» ο κ. Στεφανίδης τόνισε, μεταξύ άλλων ότι η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί το αντίδοτο της νεανικής ανεργίας. «Δεν μπορεί να αντιστραφεί 43% ανεργία νέων που έχουμε αυτή τη στιγμή στην

Ελλάδα, αν δε βγούμε όλοι μαζικά να δημιουργούμε το δικό μας μέλλον».

«Έστω και αν δέκα προσπαθήσουμε και οι δύο τα καταφέρουν, τελικά έχουμε δημιουργήσει κοινωνικό πλούτο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης, και πρόσθεσε ότι πρέπει να βοηθάμε όλοι μας στην πρόσβαση των νέων στις νέες αγορές, όπως πρέπει και οι ίδιοι οι νέοι να αποκτούν νοοτροπίες Ευρώπης, με την έννοια ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε μια Ευρώπη 27 κρατών, με πεντακόσια εκατομμύρια πολίτες, και όχι να σκεφτόμαστε μια επιχείρηση για τη γειτονιά μας ή για την πόλη μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το επιχειρείν των νέων είναι ο καλύτερος δρόμος για το μέλλον τους και πλεονέκτημα θέσεων εργασίας για άλλους που δεν έχουν όραμα να φτιάξουν μία δική τους δουλειά. Οι νέοι πρέπει να έχουν όραμα, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μην φοβούνται την αποτυχία, να συνεργάζονται και να σκέφτονται ευρωπαϊκά»

Εξάλλου την Κυριακή ολοκληρώθηκε η 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2011, την οποία συνδιοργάνωσαν ο ΕΣΥΝΕ και οι διεθνείς εθελοντικές οργανώσεις νεολαίας AIESEC, BEST, JADE, KEAN, EESTEC και ESN & ΙΕΕΕ ATEI Πειραιώς, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Νεολαίας και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της πολύ-εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν workshops, όπως Νέες Τεχνολογίες στην Επιχείρηση, Marketing Plan, Business Plan, Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Social Media για Επιχειρήσεις και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, όπως και Business Simulation και Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε από την Αγγλία το 2004, για να συνεχίσει το 2007 στις Η.Π.Α και να γίνει Παγκόσμιος θεσμός το 2008 με την ένταξη και της Ελλάδας από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών. Αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία ώθησης νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, μέσα από τοπικές, διεθνείς και παγκόσμιες δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν, να εξερευνήσουν τους στόχους τους σαν αυτοδημιούργητοι και καινοτόμοι «εφευρέτες» στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα